Sångfesten Laula kanssain

19.02.2016 kl. 11:23

Sångfesten Laula kanssain 4-6.8.2016 i Joensuu

Inkommande sommar ordnar det finska pensionärsförbundet igen en sångfest för äldre i Joensuu. Man inbjuder och välkomnar seniorsångare, körer, ensembler och spelmän oberoende av organisationstillhörighet till att sjunga och fira i början av augusti. Yngre är självfallet också välkomna med och även en sångälskande storpublik inbjuds till sångfesten.

Den första sångfesten ordnade man år 2013 och den samlade närmare 1500 sångare och musikanter från runt om i Finland. Sången skallade, stämningen och glädjen var påtaglig och den sammanlagda deltagarsiffran uppgick till omkring 5500. Nu är det dags igen och programmet för årets sångfest består av bl a sångtorg, en kväll med önskepsalmer, enskilda uppträdanden, allsång, storkör, dans och huvudfest på den anrika Laulurinne i Joensuu.

I anslutning till sångfesten ordnas även utflykter till bl a Koli och Valamo och körer kan beställa ett övningspaket samt anmäla sig till storkören, körtorget eller till något som kallas Kuplettklubben på www.laulakassain.fi
HåW