Tjänster

Finlands svenska sång- och musikförbund erbjuder sina medlemmar flera olika tjänster, bland annat webbsida, bokföringsprogram och förlagstjänster mm. Sammanfattat: Det lönar sig att vara medlem i förbundet även av denna orsak.

 

Ny medlemsförmån: Biljettavtal med NetTicket 

FSSMF-förbundsanslutna föreningar kan nu ingå biljettförsäljningsavtal med NetTicket på ett mer kostnadseffektivt sätt. Det är möjligt genom ett nytt samarbete mellan FSSMF och NetTicket.

Läs mera

 

Nytt stipendium för unga körledare 

I syfte att främja körmusik utlyser FSSMF ett nyinstiftat stipendium att sökas av unga, lovande körledare som gynnar det svenska i Finland. Stipendiet ur Lillkungs fond för främjandet av körmusik är totalt 1400 euro. Ansökan är öppen 01.11.2023 – 31.01.2024

Ansökningsinfo här

 

Värdesedlar

FSSMF vill gärna stöda medlemsensemblernas musikaliska utveckling och delar årligen ut värdesedlar som medlemskörer eller -orkestrar kan använda inom sin verksamhet (senaste år har summan varit 250 euro, men värdet kan variera från år till år). Ensemblens deltagande i gemensamma sångfester ses som en positiv motivering vid beviljande. 

Ansökan om värdesedel hittar du här.

 

Körlägerstöd

FSSMF delar nu löpande ut understöd till medlemsensembler som ansöker om stöd för att arrangera sina kör- eller orkesterläger i de fina folkhögskolemiljöerna i Svenskfinland.

Läs mer om körlägerstöd

 

Nyhetsbrev

FSSMF skickar ut ett nyhetsbrev tre till fyra gånger per termin. Vanligtvis skickas nyhetsbreven till ensemblernas styrelser och/eller dirigenter. 

Nyhtesbreven kan innehålla värdefull info om utbildningar, fortbildningar och tjänster som förbundet erbjuder.

I nyhetsbrevet kommer också info om kommande evenemang, uppdateringar inom förbundsapparaten och annan administrativ information som är bra att ha koll på när du jobbar för din kör, orkester eller ditt förbund.

 

Webbshop

Finlands svenska sång- och musikförbund driver ett förlag som ger ut finlandssvensk musik. Vi har musik för både blås- och stråkorkestrar, men också för bland-, dam- och manskörer. Du hittar alla titlar vi har, deras pris och stämfördelning i webbshopen. Kostnad för porto och paketering tillkommer. Betalning sker med faktura.

Till webbshoppen

 

Bokföringsprogram

FSSMF erbjuder basbokföring i tjänsten Briox åt sina medlemsföreningar. Övriga moduler och funktioner i Briox som man vill använda betalas av föreningarna själva. Ta kontakt till kansliet om ni är intresserade, kansli (at) fssmf.fi.

Läs mera om bokföringsprogram

 

Webbsida

Som medlem i Finlands svenska sång- och musikförbund får din kör, orkester eller ditt förbund en gratis webbsida genom Webbhuset. Ni får hjälp av förbundet att sätta igång själva webbsidan. Efter det förväntas ni ha en ansvarsperson som sköter uppdateringarna och upprätthåller sidan.

Läs mera om webbsidan

 

Medlemsregister

Sedan 2018 används i förbundet medlemsregistersystemet i Desky, som är modernt och enkelt att handskas med och innebär mindre jobb för både föreningarna och förbundet. Medlemsregistret  ingår som ett program i Desky, som är Webbhusets växande tjänsteplattform för föreningar. Det har utvecklats av Webbhuset Ab i samarbete med bl.a. FSSMF. 

Läs mer om medlemsregistret

 

WAV-appen

We Are Voice är körtjänsten som gör det enklare och roligare att öva in din stämma på egen hand. Funkar på mobilen, surfplattan och i datorn. 

Läs mer om WAV