Körlägerstöd

FSSMF fördelar nu understöd till medlemsensembler som arrangerar kör- eller orkesterläger i de fina folkhögskolemiljöerna i Svenskfinland. Ansökningstiden är löpande, så sök! För ändamålet har FSSMF fått understöd från Svenska kulturfonden.

Ansökan med bilagor görs till FSSMF via följande formulär:
Länk till ansökningsblanketten

Bidrag beviljas under perioden 1.8.2022 – 31.12.2025 (förlängd projekttid).

Ansökningar tas emot och behandlas fortlöpande av FSSMF. Till ansökan fogas en sammanfattande beskrivning av lägrets utformning, med en tillhörande specifikation av de beräknade kostnaderna.

Då lägret har genomförts skickar man in en sammanfattande rapport med tillhörande kostnadsredovisning inom en månad, till kansli(at)fssmf.fi.

Det lönar sig att först höra sig för med respektive plats om de möjligheter som står till buds, eftersom förhållandena varierar lokalt. T.ex. kan inkvartering och bespisning vara omöjligt, men en fin övningssal kan ändå finnas. I andra fall kan finnas möjlighet till full service.

FSSMF står inte i avtals- eller ansvarsförhållande gentemot folkhögskolorna/folkhögskolemiljöerna. 

Kuggom traditionscentrum, Lovisa

 

 

Borgå folkakademi, Akan

Välkomna till Borgå folkakademi (Akan) som ligger centralt i Borgå; skolan är rågranne med Runebergs hem. Vi tar gärna emot körer och musikgrupper. Vi har en stor festsal med scen och piano, Fredrikasalen med piano, och klassrum av olika storlek.

Vi kan erbjuda helpension i våra trivsamma utrymmen. Vi sammanställer gärna en offert utgående från era behov. Vi ser fram emot att höra av er!

Borgå folkakademi
Runebergsgatan 16-18, Borgå
nina.wackstrom@akan.fi
www.akan.fi

Lärkkulla, Karis

Vi på Lärkkulla tar mer än gärna emot körer, inte minst med tanke på att vi har fyra musikutbildningar i huset och med andra ord, instrument, utrymmen, kost och logi att erbjuda.

Vi har haft många körer i huset de senaste åren, så schablonen finns redan.

Lärkkullavägen 22, 10300 Karis
Växel (kl. 8-15.45): 019 2757 200
info@larkkulla.net

 

Västra Nylands Folkhögskola (VNF), Karis 

https://vnf.fi/kontakt/

Inkvartering för kursdeltagare

Kursdeltagare har möjlighet att övernatta i folkhögskolans internat som ligger precis intill skolbyggnaden.

Lägenheterna består av två eller tre rum (två personers rum), gemensam wc, dusch och kök. I det lilla köket finns spis, kylskåp och mikrovågsugn.

Enkelrum fås (i mån av möjlighet) mot en tilläggsavgift.

Läs mera: 

 

Folkia center, Hangö (Ev.folkhögskolan)

Evangeliska folkhögskolans campus i Hangö har en stor, vacker gård med parkeringsmöjligheter i Hangö centrum, på gångavstånd från tågstationen.

Vi har en trivsam gästhemsbyggnad med 12 rum (35 + 4 bäddar). Rummen har hotellstandard.

I den ståtliga huvudbyggnaden från 1906 finns två skilda salar med piano, som lämpar sig väl för körövningar:
- Konferenssalen – rymmer 30–50 personer.
- Övre salen – en stor, ljus, vacker kyrksal som lämpar sig för både mindre och större grupper på upp till 80 personer.

Vi tillreder frukost samt kaffe med tilltugg. Vi har också möjlighet att ordna catering för både lunch och middag vid behov.

Mer info: https://www.folkiacenter.fi/ 

 

Pjukala, Pargas (f.d. Åbolands folkhögskola)

Barbara Heinonen, tel. 040 1202240
barbara.heinonen@gmail.com
 

 

Skärgårsskolan, Houtskär (Houtskärs Kyrkliga Folkhögskola)

Skärgårdsskolan finns i Houtskär i kyrkbyn Näsby. Här, mitt i Åbolands underbara skärgård, hittar ni en mångsidig kursgård med heltäckande service på ett naturskönt ställe. Vi erbjuder kost, logi, mångsidiga utrymmen samt program som lämpar sig för olika slags kurser, evenemang, läger- och skriftskolor. 

Hos oss kan ni även ordna konferenser och möten. Vår kapacitet att motta gäster (ca 150 bäddplatser) är unik i skärgårdsförhållanden och våra stora utbildnings- och mötesutrymmen är utrustade med modern A/V teknik. På Skärgårdsskolan sammanstrålar god service, underbar natur samt utsökt god mat.

 

LaFo, Lappjärds folkhögskola

Vi på Lafo, Lappfjärds folkhögskola kan gärna ta emot körer och kan även erbjuda kost och logi beroende på tidpunkt och längd.

Casper Sahlström
Lappfjärds folkhögskola
Casper Sahlström platsansvarig

Tfn 040 845 6870
casper.sahlstrom@krs.fi
www.kristinestad.fi/lafo

Närpes SÖFF 

Kontakta Musikinstitutet Legatos kanslist Linda Söderback-Wester, eller rektor Ronnie Jaakkola.

https://www.legato.fi/sv/kontakt/ 

 

Evangeliska folkhögskolan, Vasa Campus (Efo)

Efo (Evangeliska folkhögskolan) kan erbjuda fina möjligheter för körer i både Hangö och Vasa. Vi har både utrymmen, övernattning och servering. Hör av er om ni behöver mer info eller har frågor! 
Carolina Djupsjöbacka
Kurs- och konferenskoordinator

Evangeliska folkhögskolans campus i Vasa erbjuder allt en kör kan önska sig för såväl kortare övningar som för hela körläger. Här hittar man mångsidiga utrymmen av olika storlek, god mat och bekvämt boende – allt under samma tak. Folkhögskolan ligger vackert vid strandpromenaden på gångavstånd från Vasa centrum. Till Vasa kommer man enkelt med bil, buss, tåg och till och med flyg. Det finns gratis parkering för bilar och bussar strax intill vårt campus.

Efos utrymmen i Vasa fick en stor ansiktslyftning för några år sen och utrymmena är både fräscha och ändamålsenliga. I den ljusa, moderna festsalen, som rymmer upp till 140 personer, finns flygel samt ljud- och ljussystem och projektor av hög kvalitet. Om man öppnar upp glasväggen mellan festsalen och foajén ryms ca 200 personer. Dessutom finns flera mindre utrymmen med piano och till och med en liten inspelningsstudio.

Vår egen kökspersonal sköter serveringen enligt era önskemål och på EC Hostel finns 22 rum med två enkelsängar i varje rum. Med en extra madrass på golvet i varje rum rymmer EC Hostel totalt ca 66 personer.

Via denna länk hittar man mer information om utrymmen och tjänster:
https://efo.fi/ec-conference/

Fria kristliga folkhögskolan, Vasa

https://fkf.fi/

Norrvalla, Vörå

Norrvalla är ett centrum för utbildning och idrott naturskönt beläget i Vörå på den österbottniska landsbygden. Norrvalla är ett ypperligt ställe att ordna t.ex. rekreation och läger för större och mindre grupper.

I Holmsgårdens nyrenoverade lokaler kan man njuta och trivas i en historiskt unik och stämningsfull miljö. Alla rummen är utrustade med modern teknik för möten och konferenser.

Runt omkring Hotell Norrvalla, med sina 37 dubbelrum, finns en fin och varierande natur med motionsspår. Måltiderna på området serveras i Elsas Kök.

Elsas Café betjänar områdets samtliga kunder med sina caféprodukter.

För mer info och kontakt: https://www.folkhalsan.fi/vara-hus/norrvalla/

 

Kronoby folkhögskola

Vi på Kronoby folkhögskola tar gärna emot musikgrupper. Vi kan erbjuda en stor och fin festsal för körövningar och mindre utrymmen för mindre grupper eller båda parallellt. Vi erbjuder också bespisning.

Tidsmässigt kan vi ta emot grupper under läsåret enbart under kvällar eller helger och ledigheter.

Under läsåret kan vi inte erbjuda logi, däremot nog under sommaruppehållet, undantaget julimånad när skolan är stängd.

Prisuppgifter: Vi brukar ge offert om någon frågar. 

Kronoby Folkhögskola / Kronoby Medborgarinstitut
Torgarevägen 4, 68500 Kronoby
Tel. +358 50 550 7722


 

Ålands folkhögskola