FSSMF uppmuntrar alla ensembler att ta i bruk coronapasset inför julkonsertperioden

12.11.2021 kl. 15:01
Ifall lagstiftningen möjliggör ibruktagande av covidintyg också där restriktioner inte är aktuella, uppmuntrar FSSMF alla ensembler att utnyttja den möjligheten inför de stundande julkonserterna.

För tillfället kan man använda covidintyg i situationer och i lokaler som omfattas av restriktioner, detta enligt Statsrådets kansli

FSSMF efterlyser nu snabba och tydliga besked från myndigheterna gällande covidintygets användning vid julkonserter i Finland.

– Med covidintyget kan vi öka säkerheten - både för koristerna och bland publiken. Att signalera att man kan komma att granska intyget visar att man tar situationen på allvar och gör vad man kan för att undvika smittspridning. Det lugnar publiken och ökar trygghetskänslan, säger FSSMF:s verksamhetsledare Henrik Lillhannus.

Samtidigt upprepar förbundet ännu en gång den starka uppmaningen att endast dubbelvaccinerade deltar i kör- och orkesterövningar.

Lillhannus påminner om möjligheten att be också körens egna medlemmar uppvisa covidintyg inför en stundande julkonsert.

- Riskera inte din egen och dina körkompisars hälsa i onödan. Ta helt enkelt vaccinet i stället. Det är vetenskapligt testat och säkert. Om du är ovaccinerad - stanna då hemma från övningarna. Körernas ledning  behöver på den här punkten vara tydliga gentemot sina medlemmar.

Sofia Strömgård