Jobb att söka!

Nytt från FSSMF

Unga körledare dirigerar

Unga körledare kan söka nytt stipendium!

Ett nyinstiftat stipendium kan nu sökas av unga, lovande körledare som gynnar det svenska i Finland. Den första utdelningen sker i februari 2024. Ansökan är öppen 01.11.2023 – 31.01.2024

Får vår deltagarkultur tillräcklig uppmärksamhet inom kulturpolitiken?

- Jag skulle önska att begreppet deltagarkultur skulle noteras och uppskattas mera, säger verksamhetsledare Henrik Lillhannus i senaste numret av tidningen Resonans.

Dirigenter: Programmet till workshops med Tori Longdon och Jamie Wright 29-30.9!

Inspirationsdagar i Helsingfors för alla typer av dirigenter, där våra gäster har lovat presentera spännande musikstycken, erbjuda dirigenterna utmaningar och inspiration och belysa olika stilarter, tekniker och problem som dirigenter blir ställda inför i sitt dagliga värv.

Körer/korister: Programmet till workshops med Tori Longdon och Jamie Wright den 1.10!

Inspirerande workshops för körsångare (mans-, dam-, blandad kör) inklusive enskilda körsångare: Warm ups. The Heartbeat of music. Improvisation/Vocal Percussion. New repertoire. Leaving the comfort zone! Engage!

Körledarfortbildning modul 3: Rytmisk körmusik

Jim Daus Hjernøe (DK) och Ida Olsonen, med kören Musta lammas hör till eliten inom rytmisk körmusik. Lär dig leda rytmisk kör under deras ledning. (Kursen är fullsatt).

Nordiskt sångsymposium i Oslo 20-22 september

Betydelsen av sång - för kultur, hälsa, gemenskap och inlärning - vi har mycket att lära av varandra, både internt och över nationsgränserna. Genom närmare samarbete och mer kunskapsutbyte kan vi stärka utförandet av våra samhällsuppdrag.

Förbundets framtid utstakas i ny strategi

På förbundsdagen antogs den framtidsstrategi som anger riktningen för förbundet under de kommande åren. Här kan du läsa om hur vi i förbundet ser på vår mission, och hur vi definierar våra visioner och målbilder.

Nu blickar vi mot nästa sångfest, vi ses 2026!

När över tusen röster ljuder tillsammans – då är det mäktigt, skrev Hufvudstadsbladet i en artikel i juni 2022. Nu siktar vi mot att mötas igen på nästa sång- och musikfest, som i likhet med senast kommer att ordnas i Helsingfors, andra veckoslutet i juni år 2026.
Foto: Jessica Lindgren

Benny Ojala vann kompositionstävling!

Ledaren för Närpes Skolmusikkår, Benny Ojala, har vunnit första pris i Pirkanmaan Pinna-kompositionstävlingen som arrangerades 23.4 i Sigynsalen i Åbo.
En rosa bild med en bild från ett fint dukat bord.

Musikutskottens träff med sommarsits 

Kom med på musikutskottens informativa och trivsamma middag den 7 juni. Kvällen blir samtidigt ett startskott för sång- och musikfesten 2026.
Rosi Djupsund har långt ljust hår och är klädd i svart.

Rosi Djupsund ny ordförande för FSSMF

Finlands svenska sång- och musikförbund valde Rosi Djupsund till ny ordförande.
På bildens syns sju mottagarna av FSSMFs förbundspriser 2023.

Årets pristagare premierades på Musikgalan i Tammerfors!

"Vad glad jag blir". Så uttrycker sig flera av mottagarna av förbundspriserna. Möt här personerna som premieras för sitt engagemang i det finlandssvenska sång- och musiklivet 2023.

Hitta en kör att börja sjunga i

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!