FSSMF delar ut 4 stipendier för deltagande i dirigeringskurs

Vill du fila på din dirigeringsteknik, sångteknik och repertoarkännedom med hjälp av kompetenta lärare i en fantastisk miljö? FSSMF erbjuder nu kördirigenter i Svenskfinland en unik möjlighet att delta i kursen Kördirigering och röstutveckling på Framnäs folkhögskola i Piteå i Sverige.

Dags att nominera till FSSMF:s förbundspriser!

Förtjänar någon i din ensemble ett pris? Varje år delas FSSMF:s förbundspris ut till årets körsångare i damkör, manskör och blandad kör, samt för årets instrumentalister, årets funktionär och årets musikledare för unga.

Andrea Eklund har skrivit musiken till den nya Muminfilmen ”En ung Mumins äventyr”

Senast fick Andrea Eklund i uppgift att komponera öppningssången till Muminfilmen "Trollvinter i Mumindalen". Nu har hon skrivit all musik till den nya filmen "Muminpappans bravader – En ung Mumins äventyr" som har Finlandspremiär i slutet av mars. ”Det är mycket symfonisk orkestermusik åt det pampigare hållet”, berättar Eklund för Resonans.

Ansök om värdesedel för musikalisk utveckling 2022

Vill din kör eller orkester utvecklas musikaliskt och exempelvis ta in en utomstående coach? Då kan ni beviljas en värdesedel från FSSMF!

Hur kan man underlätta skötseln av sin förening med hjälp av digitala verktyg? Delta i utbildningstillfälle den 23 februari!

Hur kan man utnyttja medlemsregistret Desky och hålla reda på styrelsens gemensamma dokument? Hur fungerar en webbsida via FSSMF? Kom med på vår utbildning och trimma din administration inför det nya styrelseåret!

Välkomna på Dirigentforum den 5 februari! Anmälan förlängd till den 28 januari!

Inspireras och utbyt erfarenheter med likasinnade på Dirigentforum lördagen den 5 februari i Helsingfors! – Anmälan förlängd till den 28 januari!

Följ Finlands svenska sång- och musikförbund på Facebook!