Sjung in sommaren med Svenskfinlands största virtualkör!

12.06.2020 kl. 14:22
Svenskfinlands största virtualkör tar sig an en ny utmaning och sjunger Andrea Eklunds nya stämningsfulla arrangemang av Den blomstertid nu kommer! Deadline för att delta är den 24 juni. Kom med och sjung!

Efter att Svenskfinlands största virtualkör gjort succé med sin första video "Döpt i Kyro älv" sjunger kören nu in sommaren med "Den blomstertid nu kommer".

Bakom det pinfärska arrangemanget står Andrea Eklund. Den blomstertid nu kommer har beställts för att framföras på sång- och musikfesten den 10-13 juni 2021 i Helsingfors, men vi kör igång övandet av det 9-stämmiga arrangemanget redan nu.

FSSMF:s verksamhetsledare Henrik Lillhannus säger att förbundet gärna ville fortsätta virtualkörsprojektet eftersom responsen från dem som deltog i Döpt i Kyro älv var så positiv.

- Det var många som efterlyste ett nytt projekt till sommaren. Många har haft ett långt uppehåll i sina körövningar och vill fortsätta sjunga och samtidigt lära sig någonting nytt.

En viktig aspekt av projektet är också att uppmuntra ensemblerna att sätta igång med övandet av sångfestrepertoaren.

- Snart kan många deltagare redan två av de nya arrangemangen som kommer att sjungas på sångfesten, vilket är jättebra!

Vill du vara med och sjunga tillsammans med hundratals andra sångare i Svenskfinland? Gå med i Facebookgruppen Svenskfinlands största virtualkör och sätt igång övandet redan nu! I gruppen hittar du instruktioner och övingsfiler.

Deadline för att lämna in sin video är onsdagen den 24 juni klockan 23.59!