Nyheter

Solf Stråkorkester i Brändö kyrka

Nu på söndag (8.10) blir det stråkmusikkonsert i Brändö kyrka. när Solf Stråkorkester håller konsert i Brändö kyrka i Vasa, klockan 18.00.Läs mera »
Robin Sjöstrand
02.10.2017 kl. 11:12

Q&A om Musikforum

Hanna Kronqvist fungerar som moderator för årets musikforum, som fortfarande har platser kvar för de intresserade. Här får du en snabb frågor & svar-session med henne.Läs mera »
Robin Sjöstrand
25.09.2017 kl. 16:03

Finlandia Order of Runeberg firar 40

Det är 40 år sedan Finlandia Order of Runeberg sångkör och folkdanslag inledde sin verksamhet. Det här firas med ett jubileum den 18 november på Svenska Gården i Jakobstad. Där kommer gamla dirigenter och spelmän att bjudas in. Gästande körer är Nykarleby Damkör och Jakobstads Sångarbröder.Läs mera »
Lili-Ann Brolund
14.09.2017 kl. 10:51

Sångkurs med folkmusikgruppen Irmelin

Folkmusikdagarna ordnas i Vasa 25-28.10. Den svenska folkmusikgruppen Irmelin håller då en sångkurs som kretsar kring folkliga visor på gehör (utan noter) från en diger repertoar bestående av bland annat vackra kärleksvisor och svängiga polskor. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust till att sjunga! Kursen innehåller utlärning av typiska stilmedel för den folkliga visan, stämsång och skapande av arrangemang i stunden som passar kursens deltagare.Läs mera »
Robin Sjöstrand
13.09.2017 kl. 09:49

Samarbete ger österbottnisk gospel

En svag bris vaggar havet till ro ute vid Åminne folkpark under en himmel som är sådär klarblå som himlen endast kan vara mitt på sommaren när inga moln slåss om uppmärksamheten med solen. Brisen ger en knapp svalka åt de som har sökt sig till sommarrestaurangens uteservering för en lunchpizza och kanske en läskande öl. Från restaurangen, som ligger precis invid det kluckande havet, hörs röster – en flerstämmig lovsång som väller ut från festlokalen, breder ut sig över vattnet och får det att dansa i vimplarna vid stranden. Det finns värre saker än att öva körsång i de här förhållandena, och projektkören Bothnia Gospel 100 har valt en makalös scenografi till sin övning.Läs mera »
Robin Sjöstrand
11.09.2017 kl. 12:47

Verksamhetsledarens brev 2

Här hittar ni allt som är på gång inom förbundet just nu. Och i höst är det mycket som händer. Kurser, körkonserter i Sverige och diskussionstillfällen.Läs mera »
Robin Sjöstrand
22.08.2017 kl. 14:58

Sångkursen du inte får missa!

Om du någonsin har velat bli coachad av ett riktigt proffs har du sällan haft en så bra chans som nu. Anders Jalkéus, med dryga 30 år som bas i den världskända acappellagruppen Real Group bakom sig, slår nu ihop sig med Finlands Svenska Sång- och Musikförbund för en rytmhelg i Borgå. Kom ensam, med din ensemble eller varför inte med hela din kör! Du får dessutom möjlighet att delta i workshopar med Sören Lillkung och Camilla Wikstén-Rönnbacka. Kom med och upplev Feel the rhythm 2 i Borgå 14-15.10!Läs mera »
Robin Sjöstrand
08.08.2017 kl. 15:04

Musikkurser för sommaren

Sångare och musiker, har ni inga sommarplaner än så kommer här lite tips om vad ni kan göra med er tid. Vasa Sommaruniversitet ordnar fortbildning inom barockmusik, rytmmusik, CVT, rösthälsa och pianospelandet.Läs mera »
Robin Sjöstrand
10.05.2017 kl. 13:03

Förbundsmötet valde nya styrelsemedlemmar och ämbetsposter

Under FSSMF:s förbundsmöte i lördags (8.4) valde förbundet en ny styrelsesammansättning. Efter en presentation av valberedningens ordförande Krister Norrgrann beslöt mötet att minska antalet styrelseposter från 10 till 8. Det främsta argumentet för detta var att styrelsen ska ha möjlighet till ett effektivare arbetssätt.Läs mera »
Robin Sjöstrand
12.04.2017 kl. 11:24

Fem premierades på musikgalan

Pia-Lena Kastus-Lindholm, Kasper Sundström, Caj Nordström, Benita Bärlund och Martina Lindberg fick äran att väljas till årets körsångare, respektive instrumentalist och funktionär under FSSMF:s musikgala i lördags.Läs mera »
Robin Sjöstrand
09.04.2017 kl. 20:45

Västra Nylands sång- och musikförbund firade 100 år.

I helgen firade Västra Nylands Sång- och Musikförbund 100 år med konsert och fest. FSSMF var förstås med och firade jubilaren och här nedan kan ni se ett par bilder från konserten som hölls i Ekenäs kyrka. Teddy Granroth höll i dirigentpinnen och ledde förtjänstfullt jubileumskören som bestod av medlemmar från förbundets medlemskörer.Läs mera »
FSSMF
27.03.2017 kl. 14:26

Damkörerna valde ny förbundsordförande

– Damkörssången ligger mig varmt om hjärtat och jag är ivrig och inspirerad inför mitt nya uppdrag. Jag vill föra damkörstraditionen vidare och samtidigt arbeta för utveckling och nytänkande, säger Jenny Stenberg-Sirén.Läs mera »
Finlands Svenska Damkörsförbund
20.03.2017 kl. 15:55