Nyheter

Blåsarnas dag samlar orkestrar i Jakobstad

Blåsarnas dag samlar närmare 200 blåsmusiker för att musicera tillsammans i Jakobstad, Schaumansalen. Under konserten får man höra allt från originalskriven konsertmusik för blåsorkester till ett arrangemang av Jean Sibelius ”Finlandia” som alla blåsare framför gemensamt.Läs mera »
Robin Sjöstrand
18.10.2017 kl. 12:36

Dags att nominera kandidater för Evert Ekroth-priset

Evert Ekroth-priset utdelas vartannat år till en ensemble - kör eller orkester - som under året utmärkt sig för musikaliska framgångar, aktivitet och initiativkraft.Läs mera »
Robin Sjöstrand
16.10.2017 kl. 13:02

Hon slår an tonen för mumintrollens jul

Egentligen skulle hon endast komponera musiken, men i slutändan fick Andrea Eklund bidra med både sång och komposition till inledningsstycket Sommarlängtan i filmproduktionen Moomins and the winter wonderland. En film som innehåller röstskådespelare som Stellan och Bill Skarsgård (Mumintrollet och Muminpappan) och Alicia Vikander (Lilla My/hunden Ynk).Läs mera »
Robin Sjöstrand
13.10.2017 kl. 17:43

Projektledare sökes för blåsmusikprojekt

Blåsmusikprojektets mål är att långsiktigt stärka blåsmusiken med hjälp av fem grundpelare: kursverksamhet, samlande forum, förlagsverksamhet, informationsverksamhet samt nordiskt och internationellt samarbete.Läs mera »
Robin Sjöstrand
08.10.2017 kl. 00:00

WE ARE VOICE-resan blir av!

Bussbolaget Ingves & Svanbäck ordnar en buss som går genom Österbotten och ner till Helsingfors hamn. Det går att hoppa på också i hamnen!Läs mera »
Robin Sjöstrand
02.10.2017 kl. 14:50

Solf Stråkorkester i Brändö kyrka

Nu på söndag (8.10) blir det stråkmusikkonsert i Brändö kyrka. när Solf Stråkorkester håller konsert i Brändö kyrka i Vasa, klockan 18.00.Läs mera »
Robin Sjöstrand
02.10.2017 kl. 11:12

Q&A om Musikforum

Hanna Kronqvist fungerar som moderator för årets musikforum, som fortfarande har platser kvar för de intresserade. Här får du en snabb frågor & svar-session med henne.Läs mera »
Robin Sjöstrand
25.09.2017 kl. 16:03

Finlandia Order of Runeberg firar 40

Det är 40 år sedan Finlandia Order of Runeberg sångkör och folkdanslag inledde sin verksamhet. Det här firas med ett jubileum den 18 november på Svenska Gården i Jakobstad. Där kommer gamla dirigenter och spelmän att bjudas in. Gästande körer är Nykarleby Damkör och Jakobstads Sångarbröder.Läs mera »
Lili-Ann Brolund
14.09.2017 kl. 10:51

Sångkurs med folkmusikgruppen Irmelin

Folkmusikdagarna ordnas i Vasa 25-28.10. Den svenska folkmusikgruppen Irmelin håller då en sångkurs som kretsar kring folkliga visor på gehör (utan noter) från en diger repertoar bestående av bland annat vackra kärleksvisor och svängiga polskor. Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet och lust till att sjunga! Kursen innehåller utlärning av typiska stilmedel för den folkliga visan, stämsång och skapande av arrangemang i stunden som passar kursens deltagare.Läs mera »
Robin Sjöstrand
13.09.2017 kl. 09:49

Samarbete ger österbottnisk gospel

En svag bris vaggar havet till ro ute vid Åminne folkpark under en himmel som är sådär klarblå som himlen endast kan vara mitt på sommaren när inga moln slåss om uppmärksamheten med solen. Brisen ger en knapp svalka åt de som har sökt sig till sommarrestaurangens uteservering för en lunchpizza och kanske en läskande öl. Från restaurangen, som ligger precis invid det kluckande havet, hörs röster – en flerstämmig lovsång som väller ut från festlokalen, breder ut sig över vattnet och får det att dansa i vimplarna vid stranden. Det finns värre saker än att öva körsång i de här förhållandena, och projektkören Bothnia Gospel 100 har valt en makalös scenografi till sin övning.Läs mera »
Robin Sjöstrand
11.09.2017 kl. 12:47

Verksamhetsledarens brev 2

Här hittar ni allt som är på gång inom förbundet just nu. Och i höst är det mycket som händer. Kurser, körkonserter i Sverige och diskussionstillfällen.Läs mera »
Robin Sjöstrand
22.08.2017 kl. 14:58

Sångkursen du inte får missa!

Om du någonsin har velat bli coachad av ett riktigt proffs har du sällan haft en så bra chans som nu. Anders Jalkéus, med dryga 30 år som bas i den världskända acappellagruppen Real Group bakom sig, slår nu ihop sig med Finlands Svenska Sång- och Musikförbund för en rytmhelg i Borgå. Kom ensam, med din ensemble eller varför inte med hela din kör! Du får dessutom möjlighet att delta i workshopar med Sören Lillkung och Camilla Wikstén-Rönnbacka. Kom med och upplev Feel the rhythm 2 i Borgå 14-15.10!Läs mera »
Robin Sjöstrand
08.08.2017 kl. 15:04