Porträtt på Matilda Svenfelt med havet i bakgrunden. Hon är iklädd en svart, långärmad, figurnära klänning och håller armarna i kors. Tittar mot vänster, så man ser hennes profil. Hon har utsläppt rakt, blont hår.

Första Lillkung-stipendiet till Matilda Svenfelt

15.02.2024 kl. 15:00
Det första stipendiet för unga körledare ur Lillkungs fond går till sångpedagogen, vokalisten och körledaren Matilda Svenfelt.

Sångpedagogen, vokalisten och körledaren Matilda Svenfelt har tilldelats ett nyinstiftat stipendium för unga, lovande körledare. Stipendiet ur Lillkungs fond för främjandet av körmusik gör det möjligt att förkovra sig och utbilda sig inom området körmusik, eller att utföra särskilda projekt för att främja körmusiken på svenska i Finland. Stipendiet delas 2024 ut för första gången.

Matilda Svenfelt leder idag två diskantkörer, Euforiakören som arrangeras i Nykarleby Arbis regi och Destiny’s Choir under Wava-institutet i Jakobstad. Därtill har hon startat en a cappella-kvartett, Eima, med tre kollegor i Jakobstad som tillsammans arrangerar och skriver kvartettens egen musik. Hon anlitas av körer för workshops i röstanvändning, har arbetat som barnkörledare och är också en erfaren kulturproducent.

Under 2023–2024 deltar hon i den ettåriga kursen Körledning & röstanvändning på Framnäs folkhögskola i Piteå, för vilken hon även sökt stipendiet.

Stipendiesumman är 1400 euro.

Foto: Daniela Streng