Förlaget        Webbstöd        Medlemsregister        Epost      Bokföringsprogram        Nyhetsbrev       Värdesedlar

Tjänster

Finlands Svenska Sång- och Musikförbund erbjuder sina medlemmar flera olika tjänster, bland annat webbsidor med webbstöd, bokföringsprogram och förlagstjänster för den som är nyfiken på finlandssvensk musik. Dessutom har förbundet ett eget nyhetsbrev som berättar om aktuella händelser inom förbundet.
 

Förlaget

Finlands Svenska Sång- och Musikförbund driver ett förlag som ger ut finlandssvensk musik. Vi har musik för både blås- och stråkorkestrar, men också för bland-, dam- och manskörer. I den här filen hittar du alla titlar vi har, deras pris och stämfördelning.

Du beställer genom att fylla i det här formuläret. Beställningen går till vårt kansli och behandlas snarast möjligt. Du får en bekräftelse till den e-postadress du har uppgett så fort beställningen är på väg.
 

Webbstöd

Som medlem i Finlands Svenska Sång- och Musikförbund får din kör, orkester eller ditt förbund en gratis webbsida genom Webbhuset.
Ni får hjälp av förbundet att sätta igång själva webbsidan. Efter det förväntas ni ha en ansvarsperson som sköter uppdateringarna och upprätthåller sidan, men förbundet står fortfarande för webbstöd i situationer där det behövs hjälp.

Ta kontakt med kommunikatör Robin Sjöstrand om ni behöver hjälp med att upprätta en webbsida eller har något problem med den existerande sajten.
 

E-post

En e-postadress erbjuds i formen dittnamn@sangochmusik.fi. Den valda adressen skickar meddelanden vidare till en privat e-postlåda. Kontakta kommunikatör Robin Sjöstrand om du är intresserad av en mejladress på domänen sangochmusik.fi.

En egen domän kan kören eller föreningen köpa direkt av Webbhuset.fi.
 

Medlemsregister

Finlands svenska sång- och musikförbund byter medlemsregister i maj 2018. Beslutet fattades av förbundsstyrelsen den 7 april och det nya registret är redo att tas i bruk omedelbart. Bytet beror delvis på den nya dataskyddslagen som träder i kraft i maj, men kommer att slå två flugor i en smäll då det nya systemet är enklare att handskas med och innebär mindre jobb för både föreningarna och förbundet.

Det nya medlemsregistret har utvecklats av Webbhuset Ab i samarbete med bl.a. FSSMF, och det är modernt, enkelt och grundläggande. Medlemsregistret  ingår som ett program i Kontoret, som är Webbhusets nya och växande tjänsteplattform för föreningar.

Läs mer om det nya systemet och utbildning att använda det här.
 

Bokföringsprogram

FSSMF har via förbundspaketet tidigare erbjudit Fortnox åt sina medlemsföreningar. Under maj 2018 kommer Briox att ersätta Fortnox som det bokföringsprogram som vi erbjuder. All data kommer därmed att flyttas till det nya systemet.
 

Nyhetsbrev

FSSMF skickar ut ett nyhetsbrev tre till fyra gånger per termin. Det här är din bästa möjlighet att aktivt följa med de utbildningar, fortbildningar och tjänster som förbundet erbjuder.
I nyhetsbrevet kommer också info om kommande evenemang, uppdateringar inom förbundsapparaten och annan administrativ information som är bra att ha koll på när du jobbar för din kör, orkester eller ditt förbund.
För den enskilda sångaren, instrumentalisten eller dirigenten ger nyhetsbrevet också information om kurser som bygger på din kunskap, men också förslagsinformation med tips om ny repertoar till din kör eller orkester.

Prenumerera på nyhetsbrevet här (tjänsten under arbete, inleds hösten -18)
 

Värdesedlar

FSSMF vill gärna edlemsensemblernas musikaliska utveckling och delar årligen ut värdesedlar (2018 var summan 250 euro, värdet kan variera från år till år) som medlemskörer eller -orkestrar kan använda inom sin verksamhet. Ansökningstiden sker  i januari-februari och utannonseras på webbsidorna, på sociala medier och i Resonans.
Beviljad värdesedel ska redovisas och det görs via den här blanketten.