Pedavoces firar advent

18.11.2014 kl. 23:23
Vår medlemskör Pedavoces bjuder in till adventskonserter

Pedavoces ordnar traditionsenliga adventskonserter

Ända sedan starten år 1974 har Pedavoces inlett adventsfirandet med en eller flera adventskonserter i Vasa med omnejd. Årets konserter bjuder jubileumsåret till ära på favoriter från tidigare konserter samt nya bekantskaper. 

I år är konserterna tre till antalet, och startskottet går i Karleby sockenkyrka den 26 november kl 19.00. Veckan efter ordnas en konsert i Vasa trefaldighetskyrka den 3.12 kl. 19.00 och en konsert i Solf kyrka den 5.12 kl 18.00. Detta år samarbetar Studentkören Pedavoces med organisten Jimi Järvinen.

Biljetter till konserterna kan beställas på förhand via pedainfo@gmail.com. Kom ihåg att nämna vilken konsert ni önskar köpa biljett till. Det kommer även att säljas biljetter vid dörren före konsert. Biljettpriset är 20 € normalpris och 15 € för studerande.

 

Pedavoces grundades år 1974 av Per-Håkan Jansson. Kören är Svenskfinlands enda blandade studentkör, och är en specialförening inom Åbo Akademi men har medlemmar också från de andra universiteten och yrkeshögskolorna i Vasa. Pedavoces dirigeras sedan år 2009 av Maria Timoshenko och kören firade i våras 40-årsjubileum. Organisten Jimmi Järvinen är en ung begåvad musiker född i Vasa, vi har glädjen att arbeta med honom för andra året i rad. 

Resonans redaktion