FSSMF övergår till medlemsregistret Membra

01.11.2012 kl. 11:30
Membra – en ny medlemsförmån till alla medlemsföreningar!
Som medlemmar i Finlands svenska sång- och musikförbund har er förening (kör/orkester) tillgång till det nya medlemsregisterprogrammet Membra. Membra är speciellt framtaget med tanke på föreningar för att svara upp mot alla de krav och önskemål som modern föreningsverksamhet kräver.

Membra är en webbapplikation, vilket innebär att ni har tillgång till ert register när som helst, varifrån som helst. Det enda som behövs är en dator med internetuppkoppling. Fördelar med webbapplikationen är att ni inte behöver installera eller uppdatera programmet själva.

Er förening borde vid dethär laget ha fått sig tilldelat ett lösenord för att kunna logga in till Membra och för att kunna börja använda sig av funktionerna i Membra. Ni bör i det följande utse en administratör som är den person som ansvarar för skötseln och uppdateringen av medlemsregistret i er förening.

FSSMF och medlemsförbunden övergår till Membra

FSSMF och medlemsförbunden (FSK, FSD, FSM och lokalförbunden) inom FSSMF övergår under hösten 2012 till att använda Membra som sitt medlemsregister. Förbunden använder sig av en specialversion av Membra, där de endast kan se en begränsad mängd information. Förbunden kommer att ha tillgång till följande information: antal medlemmar grupperade enligt medlemsavgifter, förnamn, efternamn, kön, adress, e-post, telefon och sektionsmedlemskap. Uppgifterna finns redan från tidigare lagrade i FSSMF:s nuvarande medlems- och prenumerantregister. Vi sänder inom kort en förfrågan till er förening med begäran om samtycke till att förbunden kan samla in och behandla ovannämnda uppgifter.

För att förbunden i fortsättningen ska kunna hålla kontakten till medlemmarna och för bl.a. postning av medlemstidningen Resonans/Kvartetten är det av största vikt att alla medlemsföreningar så fort som möjligt börjar använda Membra som sitt medlemsregister!

Inloggning till Membra

För att logga in till Membra skall ni gå till www.membra.fi och i inloggningsrutan fylla i er e-postadress samt lösenordet ni fått. Ni kan redan nu logga in och se över er förenings och medlemmars uppgifter. För medlemmarna får ni gärna uppdatera kön och födelsedatum samt se över kontaktuppgifterna. Grunden för de importerade medlemmarna är från förbundets nuvarande register. (Alla ändringar som ni gör kommer förbundet att kunna använda så det är till allas fördel att hålla registret uppdaterat!)

På medlemskortet kan ni se alla uppgifter för medlemmen (sök på medlemmens namn, välj rätt rad i sökresultatet och klicka på Ändra för att öppna medlemskortet) och under fliken Taggar hittar ni postningslistan för Resonans tidningen.

För att byta ditt egna lösenord skall du vara inloggad och sedan klicka på ditt namn upp i högra hörnet av skärmen. Klicka på alternativet ”Byt lösenord”. I rutan som dyker upp skall du fylla i det gamla lösenordet och sedan ange ett nytt, obs minimi åtta tecken långt. Efter detta kan du nästa gång logga in med det nya lösenordet. Ifall du råkar glömma vad ditt lösenord var går det att få ett nytt skickat till sin e-postadress via denna sida: http://www.membra.fi/sv/losenord.

Utbildning och frågor om Membra

FSSMF har i augusti ordnat en serie utbildningar i de olika regionerna om hur Membra fungerar. Som utbildare fungerade Camilla Lindberg från Consilia Solutions Ab, företaget som utvecklat programvaran.

Om det finns behov av att ytterligare hålla utbildningar i regionerna ta kontakt med FSSMF-kansliet.

Frågor om Membra kan riktas till FSSMF-kansliet: tfn +358 (06) 3206800, e-post: kansli@fssmf.fi

Ifall ni behöver teknisk hjälp eller hjälp med något felmeddelande i programmet kan ni kontakta Consilias support på adressen info@membra.fi eller under vardagar ringa numret 09-4241 3110.

Membras snabbmanual och fullständiga manual hittas på nätet under adressen:

www.membra.fi/sv/support
Redaktionen